torsdag 30 september 2010

Blingoparty!

Jag gillar ju som  bekant att shoppa kläder, speciellt till mina barn, och springer gärna på klädpartyn. Det senaste halvåret har det varit lite tunnsått med just klädpartyn så gissa om jag glad jag blev när jag blev inbjuden till ett Blingoparty hemma hos fina "mamma"kompisen  S!
Blingo var en ny bekantskap för mig, på barnklädesfronten.
 Jag blev bara positivt överraskad, så himla härliga färger och material och framförallt gillar jag deras "koncepttänk", där de delat in sina kollektioner i mindre så en del av sortimentet är lite "rockigt", ett är lite "retrostyle" och det  tredje lite "romantiskt" stuk på kläderna.
Ni kan nog gissa vilken av dessa som jag gillade mest!

Till Knut blev det den här:

 Och till Alida hittade jag den här. Perfekt kompromiss; hon fick en rosa klänning men inte för "prinsessig"!!

Nu är det snart fredag igen och min lediga dag som mjukstart på helgen, underbart!
 I helgen väntar lite olika aktiviteter såsom middag hos svärföräldrarna, och barnkalas. Alldeles lagom uppbokat, tycker jag!
Vad har NI andra för helgplaner?

måndag 27 september 2010

Kvällsshoppat!

Den här heeelt underbara klänningen från POMPdeLUX klickade jag hem till min gosetös för en stund sedan. Har haft span på denna ett bra tag och ikväll slog jag till!
Hon kommer bli sååå fin i den.
 Hoppas bara hon blir hälften så nöjd som jag hoppas att bli!



söndag 26 september 2010

Tjuvstartat 4-årsfirande

 Lugnet har sänkts sig över huset och allt  "efter kalas"-fixande är  färdigt.
 Nu har vi firat (två dagar iförväg dock) A:s 4:e födelsedag.
 Tiden har gått så otroligt fort. Kändes inte så himla längesedan man låg på Mölndals BB med sin förstfödda, älskade dotter som kikade ut efter 16 timmars intensivt värkarbete.
 Far -och morföräldrar, moster och farbröder i en salig blandning kom för att gratta och hade med sig fina presenter.
Vi bjöd på grillade kycklingklubbor med pommes frites, Bearnaise och coleslaw. Och till fikat blev det fem sorters kakor och givetvis en rosa tårta med favoritfiguren framför alla ( om man frågar A) HELLO KITTY!
Nu ska jag sätta mig i soffan och slappa framför tv:n en stund innan sängen hägrar. Arbetsdag imorgon och en massa annat kul står på schemat denna vecka bl.a klädparty, Tjohoo!!!
Ha en fortsatt fin söndagskväll på er, alla!!!







Blondies och annat smarrigt till stundande födelsedagsfirande


Alla hobbybagare/bagerskor har väl inte missat att Leila kommit ut med en härlig receptsamling till???? One more slice heter den och är tar vid där A piece of cake slutade. I denna bok finns det mängder av smarriga recept på surdegsbröd, pasta, pizza och söta bakverk. Det sistnämnda i form av Blondies testbakade jag häromdagen inför dagens 4-årskalas. En Blondie är helt enkelt en ljus brownie, smaksatt med ljus choklad och muscovadosocker vilket ger dne karaktäristiska smaken. Sedan kan man smaksätta dem, som man vill, endast fantasin sätter gränser!
Här kommer  grundreceptet för en plåt, och det blir ca. 24 bitar:

450 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 dl muscovadosocker
1 msk vaniljsocker
skal av 3 citroner
6 ägg
7  1/2 dl socker
1 mska bakpulver
1 tsk salt
300g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop, smör, socker (både strö& muscovado-och vanilj) till en krämig smet. Rör sedan ner citronskal och ett ägg i taget.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner detta i smeten. Hacka chokladen och rör sedan ner den. Häll smeten i en bakpappersklädd ugnsplåt (med hög kant).
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca. 25 minuter.
Låt kakan svalna och skär sedan i rutor.
Den här kakan är supersmarrig och ett jättegott alternativ till den vanliga kladdkakan/brownisen. Till och med 1-årige sonen älskade den, så pröva du ochså!





Idag blir det som sagt 4-årskalas, dåv vår stora, lilla prinsessa fyller hela 4 år.
Dock inte idag utan på tisdag, men det är mera praktiskt ha kalaset idag så så fick det bli!
Har bakat utöver blondisen fyra sorters kakor till; mandelmassebullar, ljusa kärleksmums, chokladbollar och moccarutor och sist men inte minst den efterlängtade rosa tårtan som ni ska få se efter kalaset då några av kalasgästerna kikar in här och lite överraskning får det allt bli.
Kafferepsvarning , jag vet men det blir nog bra!

torsdag 23 september 2010

Utelek i trädgården med grannbarnen

Igår "började" min helg, och idag var det stängningsdag på alla kommunens förskolor/fritidshem och skolor.
Vi passade därför på att träffa grannarna så att barnen fick leka lite. Vädret var härligt även om solen lyste med sin frånvaro.
 Eftersom jag hade bakat bullar idag blev det även ett spontant saft -och bullkalas i trädgården till alla barnens stora glädje.
I helgen väntar kalas x2. Först ut är barnens ena farbror,tillika A:s  fadder som (snart) blir 25, och sedan är det A: s tur att fira sin stundande 4-årsdag, som infaller på tisdag, dock.
Hon har hett önskat sig en ROSA  marsipantårta till kalaset och jag är inte sen att hålla med.
Just nu går hjärnan på högvarv på att klura ut hur jag ska  dekorera tårtan. Att dekorera tårtor är  bland det roligaste jag vet, och nu funderar jag på hur man skulle kunna göra en tårta med HELLO KITTY-motiv, då denna lilla katt är A:s stora favorit.
Någon som sitter inne med ett tips  (eller två???)


Man skulle kunna tro att A, L och A är fotade för en reklamkampanj för P.O.P:s mössor och fleecejackor, men det är bara barnens mödrar som bara älskar detta klädmärke!

Måste ju bara visa upp en min lilla sandätande lillprins ochså, även han iförd i en fleecejacka från P.O.P. Dock bryter han trenden med sin mössa från Villervalla.


söndag 19 september 2010

Kräftskiva och lite höstnytt i ytterkrukan

Den här helgen har varit betydligt mer fartfylld än vad det brukar vara. På lördagen var det dags för en härlig kräftskiva hos fina vännerna S & H.
Barnen var i tryggt förvar hos mormor och morfar.
Massa goda kräftor med tillbehör och västerbottenpaj och tillhörande ädla drycker...Vi åt, drack, dansadfe och hade kul ända till morgonkvisten.
Tack goingar för en underbar kväll!!!!

Dagen efter bjöd på en härlig sovmorgon, fick sova ända till halv tio, när hände detta senast????
Sedan bar det av till det stora köpcentrumet i norr där den sista födelsedagspresenten till Alida inhandlades.
Sedan slank det med lite annat bl.a lite ljung från Plantagen, som jag planterade i krukorna ute på trappen. Resten av dagen gick i lite lugnare tempo, nu sitter vi och kikar på valvakan trots att det är arbetsdag imorgon.
Ha en skön vecka alla!!!




torsdag 16 september 2010

Vill ha samt helgstart idag

Den här här underbara klänningen sprang jag på inne på POMPdeLUX, för er som inte varit inne och kikat kan jag meddela att de har heeeelt underbara barnkläder och jag kommer garanterat klicka hem denna till min gosetös framöver.
Kommer bli perfekt klänning till höstens alla kalas och Alida kommer bli finaste tösen i stan (eller rättare sagt här på landet).
Idag börjar helgen för min del. Är ju ledig på fredagar och det ska bli så himlans skönt med lite hemmamys med barnen imorgon.
Lillprinsen har inte riktigt inte riktigt acklimatiserat sig i förskolevärlden än så för honom blir det nog lugnt och skönt att få spendera fredagen med mamsen och storasyrran.
Idag fick vi veckostädat så det känns gött att inte behöva tänka på det imorgon.
Imorgon kväll blir det fredagsmys i vanlig ordning, återkommer mer om det i senare inlägg.
Denna helgen är rätt så uppbokad jämfört med vad helgerna brukar vara. Kräftskiva hos goda vänner på lördag, en tripp till köpcentrumet i norr för att inhandla de sista födelsedagspresenterna till vår stora tös som fyller 4 inom kort står ochså på " to do"-listan.
Sedan skulle jag vilja hinna med att baka lite inför hennes kalas ochså, men det får tiden utvisa om jag hinner.
Trevlig torsdagskväll på er!!!!

tisdag 14 september 2010

En liten smygtitt på A:s rum


Välkommen in på en liten kik på Alidas rum. Jag har gett upp mina protester när det gäller det rosa tjejrummets vara eller ickevara.
Har man en dotter som älskar allt som har med rosa att göra så är det liksom inte läge att protestera. Istället har jag ryckts med litegrann och hennes rum går i vitt med rosa textilier såsom rosa matta, gardiner och sängöverkatst.
Eftersom hennes rum ligger på loftvåningen så är det lite svårt att fota på grund av snedtaket. Här får ni dock ett litet smakprov:

Säng, Dagbädd Meldal från IKEA
Stolar, kökssoffa och bord( kom ej med på bild) från Sia Kids
Sänglampa IKEA
Sänöverkast med favoriten NO:1 Hello Kitty inköpt på GeKÅS Ullared
Bokhylla IKEA



Från att knappt kunnat hantera en symaskin gav mig den på att jag skulle sy en gardinkappa . Hittade Hello Kittytyg på Orusts alldeles egna Ullared, Göksäter och sedan blev tyget liggande hela sommaren, men för några helger sedan fick jag sytt färdigt.

Är rätt nöjd, om jag får säga det själv.

Lampan kommer från IKEA
Den vita blomkrukan kommer från City gross Hem& fritid
Den rosa blomkrukan kommer från Blomsterlandet.







Chokladmuffins med espressofrosting

Muffins är som bekant ett av mina favoritbakverk och de går ju att variera i det oändliga.
Fick ju en HEL bok med bara muffins i alla dess varianter, söta som salta, eller vad sägs om kyckling-och mangomuffins eller varför inte fikonmuffins??? Den sistnämnda tror jag gör sig alldeles extra på glöggbordet i adventstider.
Häromdagen testade jag att baka chokladmuffins som jag toppade med en frosting med smak av espresso. Jag är ju ingen kaffedrickare direkt, men godis och bakverk som är smaktsatt med kaffe är jättegott, så även dessa muffins.
Vill du testa , så kommer här receptet:
Chokladmuffins:
(10-12 muffins)
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
1/2 tsk salt
2 ägg
2 dl socker
175 g smält smör
1 3/4 mjölk
1/2 tsk vaniljsocker
Espressofrosting
200g philadelphiaost eller annan naturell creme´cheese
2 msk strösocker
1 tsk snabbkaffepulver
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner vaniljsockret, mjölken och smöret. Rör försiktigt ner i den torra blandningen. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ca. 20-25 minuter beroende på ugnstyp. Låt svalna.
Under tiden vispar du ihop alla ingredienser till espressofrostningen, vispa tills kaffepulvret löst sig. Bred sedan frostingen på de avsvalnade muffinsen och dekorera gärna med strössel.


söndag 12 september 2010

Lugn lördag med västerbottenlax till middag

På helgerna gillar vi att äta lite festligare och lördagens middag bestod av västerbottenlax med kokt potatis och romsås. Lax i olika dess former hör till favoriterna här, men barnen var inte lika fötjusta i just detta.
Receptet är hätmat ur Mera Fredagsgourmet, som verkligen är en fantastisk receptsamling när det gäller smarriga helgmiddagar.
Detta behövs för 4 portioner:
4 tinade laxbitar
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
2-3 msk vetemjöl
1 uppvisapt ägg
125 g riven västerbottenost
1 msk smör& rapsolja till stekning.
Romsås:
2 dl gräddfil
100g löj- eller sikrom
1dl finklippt gräslök
1/2 tsk salt
Rör ihop alla ingredienser till romsåsen och ställ den kallt fram tills den ska serveras.
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra laxbitarna och vänd dem i först mjöl sedan uppvispat ägg och till sist den rivna västerbottenosten. Stek laxen på medelvärmes ca. 2 minuter per sida. Lägg laxbitarna i en smörjd eldast form och låt eftersteka i ugnen i ca 5-10 minuter beroende på tjocklek och om den är nystekt eller kallnat.
Servera laxen med kokt potatis och romsås, sommartid är det gott att göra en enklare potatissalld på färskpotatis, grön sparris, sockerärter och hackad dill, som serveras till.
Ett kallt glas vitt vin är gott att dricka till!

Vår lördag bestod av diverse hemmapyssel och storkok.
Lagade köttfärssås på ca 1 kg köttfärs och frös in för att ha i veckan.
Nu när vi båda jobbar känner vi att det kommer bli l några dagar som blir smått stressiga och man vill ha maten fort på bordet när man kommer hem. Då är det så himla praktiskt att ta fram köttfärssås/ gryta eller något annat ur frysen och bara värma och koka pasta/ris/potatis till.

Överraskad! (för andra gången)

September har inneburit en månad i överraskningarnas tecken för min del.
I positiv bemärkelse.
På jobbet har vi en tradition att ha födelsedagsöverraskningsfika och födelsedagsbarnet själv får givetvis inget veta förräns det är dags, och för egen del var det inget undantag. I förväg hade jag fått veta att vi skulle fira en kollega.
Döm av min förvåning när jag kom in i personalrummet och möts av grattishälsningar, dukat fikabord och fina presenter, bestående av en flaska champagne i vinkylare, ljusstake och vinkork i ett(dock ej tyvärr med på bild här nedan)från kollegorna och en fantastiskt vacker blomsterbukett från vår chef.
Tack alla underbara kollegor och chef!!! ingen nämnd och ingen glömd!!!



torsdag 9 september 2010

Egoshopping

Idag efter jobbet bar det av till vårt närmaste "torg". Jag var i stort behov av ett par långbyxor modell snyggare gärna jeansleggings då det är ett av mina favvoplagg just nu och ingen blev gladare än jag när jag sprang på ett par på Lindex för 199SEK är så himla nöjd!


Som om det inte var nog knatade jag in på Gina Tricot och kom ut med ett basic linne, så himla varmt och skönt att ha under en tunika eller lång t-shirt nu i höst.

tisdag 7 september 2010

Tidsfattig

Åh ,vad jag hade önskat att dygnet hade haft fler timmar och en extra dag i veckan!!!Bloggandet har fått stå tillbaka några dagar, vilket känns trist, men idag hittade jag lite tid och inspiration...
Som det är nu så susar dagar och veckor i turbofart och det får mig att fundera på om det är så här det ska vara tills pensionen????
Alltså gå upp göra sig ordning och åka till jobbet, jobba, hämta barn på förskola/fritids, hem laga middag, sedaneventuellt skjutsa till någon aktivitet, sedan hem kvällsmat läggdags och så upprepas proceduren dagen efter...
Svaret är givetvis, JA!! till viss del kommer det vara så här, men man får ta vara på vardagarna och sätta små guldkanter även den gråaste tisdag.
Nu när jag bärjat jobba så har jag förmånen att vara ledig varje fredag och var fjärde torsdag så på så sätt blir helgerna något längre.
Något jag ser fram emot nu i veckan är torsdag. Efter jobbet tänkte jag ta en tur till vårt lokala torg och kika lite i affärer... Ensam.
Mannen skolar ju in lillprinsen nu så han är med barnen då. SKa faktiskt bli riktigt lyxigt att kika runt utan att bli avbruten av lillprinsnen för att han är hungrig, trött eller allmänt trött på att gå i affärer....
Har DU några tips hur man kan göra vardagen lite mysigare så här på hösten????


lördag 4 september 2010

Fredagsmys

Eftersom maken och dottern var på kantarelljakt i torsdags och kom hem med lite "fångst" så fick det bli kvällens tilltugg vid det obligatoriska "fredagsbarhänget" före middagen, smörstekta kantareller med persilja serverade med vitlöks -och persiljecrostini.
Varmrätten bestod av chicken drumsticks med ugnspotatis och Bearnaise, Lohmanders givetvis. Supergott det med!
När barnen somnat och lugnet lagt sig i huset åkte maffiadramat "Carlito´s way" på dvd:n, en förövrigt mycket sevärd film, inte minst för all bra 70-talsdisco!
Finns det något godare än färska, smörstekta kantareller så här i början på hösten???



Vår yngste goding Knut bara ääälskar crostinis, ända sedan hans "ätande" lossnat har han överraskat oss med att gilla än den ena och än det andra i matväg....




Gosetösen lilla glad som alltid, förmodligen för att det är fredag och hela familjen är samlad och att man får dricka saft till maten denna kväll!


Överraskad!

Go kväll på er!
Gissa om jag blev överraskad på jobbet i onsdags. Det var eftermiddag och jag plockade med det sista innan jag slutade för dagen när det kom in en äldre herre och frågar efter någon med mitt namn. Mannen bär på en inslagen blomsterbukett och, den skulle senare visa sig komma från min älskade make.
Gissa om jag blev både överlycklig och överraskad?!!!
Min älskade man har många fantastiska egenskaper och en av dessa är att komma med trevliga små överraskningar när man allra minst anar det!
Älskar dig, min "Chrilleponk"!!!!

fredag 3 september 2010

Härliga fredag och knäckig äpplepaj

God morgon fredag!!!!
Bästa dagen på veckan, eller hur?!, min helg "startade" redan i onsdags då jag är ledig HELA två dagar denna veckan det vill säga BÅDE torsdag OCH fredag denna veckan och så har jag det var fjärde vecka. Annars är jag ledig varje fredag inte fy skam det heller.
Känns skönt att ha lite lediga dagar när man har småbarn, då jag ju jobbar i Göteborg kommer det att bli lite väl långa dagar i förskolan för dem, på så sätt får de iallafall en dags andhämtning hemma innan helgen...
" Upptäckte" att jag hade en stor påse skalade och klyftade äpplen i frysen, och hösten är ju äpplernas "högtid" så en äpplepaj skulle inte sitta fel. Testade denna igår på syrran när hon var över på middag och den blev, jag får säga det själv väldigt god, med sin knäckiga yta och varma, goda äpplen inuti. Kommer nog alltid göra efter detta recept när jag bakar äpplepaj.
Receptet hittade jag på tasteline och det är huuur enkelt som helst!
Detta behövs:
4-5 syrliga äpplen
150g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/5 dl grädde
1/5 dl sirap
1 tsk bakpulver.
Sätt ugnen på 175 grader
Skala och klyfta äpplena. Smörj en ugnfast form och lägg i dem där.
Smält smöret i kastrull på medelvärme och tillsätt övriga ingredienser. Rör samman till en smidig smet och häll över så de täcker äpplena. Skjuts in i ugnen i ca. 25 minuter.
Servera med vaniljsås eller glass...
Har ni några tips på andra recept på äpplepaj eller andra desserter kakor där äpplen spelar huvudrollen????



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails